به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، از مهمترین دلایل سرخ شدن پوست صورت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شرمندگی
هنگام شرمندگی یا اضطراب، در بدن هورمونی به نام آدرنالین ترشح میشود که موقتا رگهای خونی را رقیق میکند و موجب سرخی صورت میشود.
حرارت
گرمای زیاد موجب باز شدن رگهای خونی میشود تا بدین وسیله بدن را خنک کند. در این حالت پوست و به ویژه پوست صورت، سرخ میشود. فعالیتهای سخت ورزشی یا تغییرات ناگهانی در دما نیز میتواند چنین حالتی را موجب شود.
مصرف برخی از داروها
عوارض جانبی برخی از داروها، سرخ شدن پوست است. از این داروها میتوان به آنتیبیوتیکها، نیتراتها، اسیدنیکوتینیک، تاموکسیفن، داروهای متسعکننده عروق، داروهای مسدودکننده کانال کلسیم و ... اشاره کرد.
آکنه روزاسه
آکنه روزاسه، مشکل پوستی طولانیمدتی است که باعث ایجاد جوش، التهاب و سرخی پوست صورت میشود. اضطراب، قرار گرفتن زیر نور خورشید به مدت طولانی، حساسیت به برخی از خوراکیها یا داروهای خاص، از دلایل عمده ابتلا به آکنه روزاسه است. با تجویز آنتیبیوتیک و پماد میتوان این مشکل را برطرف کرد.
یائسگی
تغییرات هومورنی در زنان یائسه، روی جریان خون آنها اثر میگذارد و آنها را به گر گرفتگی مبتلا میکند و به همین دلیل پوستشان، به ویژه پوست صورتشان، سرخ میشود. با مراجعه به پزشک میتوان گر گرفتگی و عوارض آن را برطرف کرد.
سندرم کارسینوئید
این سندرم موجب سرخی پوست صورت و سینه فرد مبتلا میشود و در ۱۰ درصد افرادی که به تومور کارسینوئید مبتلا هستند، رخ میدهد. این تومور، نوعی سرطان غیرمعمول است که در دستگاه گوارش شروع میشود و سپس به قسمتهای دیگر بدن، مانند کبد، لوزالمعده و ششها منتشر میشود. این تومورها با تولید موادی شبیه هورمون، باعث ایجاد سندرم کارسینوئید میشوند. از علایم دیگر این بیماری میتوان به دردهای شکمی، اسهال و اشکال در تنفس اشاره کرد.
به گزارش طبنا، سرطان غده تیروئید، اختلالات دستگاه مترشحه داخلی از دیگر دلایل سرخی پوست صورت هستند. میتوان با دور ماندن از دمای زیاد، اضطراب، نور خورشید یا مراجعه به پزشک در موارد پزشکی، از التهاب و سرخی پوست پیشگیری کرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما